ArtKraków

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2016-03-01 19:27:53

Patria
Administrator
Liczba postów: 2
Windows 7Firefox 44.0

Cześć!

Cześć Wam. Założyłam forum, bo jest to najprostsze rozwiązanie, abyśmy mogli wszyscy się ze sobą skontaktować.
Może źle się to kojarzy (trochę infantylnie chyba nawet), ale przedstawmy się sobie. Ja dostałam od Was maile, więc już coś tam wiem, ale Wy o sobie nie wiecie nic i jeśli mamy rozmawiać o rzeczach mniej lub bardziej przyziemnych, to warto nie pozostawać anonimowymi osobami. Pozwolicie, że ja przestawię się po Was, ze względu choćby na to, że jestem teraz takim pośrednikiem w tej całej sytuacji.
Jeżeli znacie jakieś ciekawe osoby z Krakowa i okolic, które by tutaj pasowały, to możecie je również zaprosić.

#2 2016-03-01 19:52:37

Łukasz1991
Użytkownik
Windows 8.1Firefox 40.0

Odp: Cześć!

hej:) tu lukasz:) studiuje historie a Wy?

#3 2016-03-01 20:30:37

Homo Artisticus
Użytkownik
Windows 7Chrome 48.0.2564.116

Cześć, z doświadczenia wiem, że tego rodzaju grupy tworzą się spontanicznie, czasem się spotykają i umierają równie spontanicznie;) Przerabiałem już kabaret i grupę scenarzystów filmowych. Na początku jest entuzjazm i okrzyki:"Hej, czujecie to?", a potem ogień wygasa.
Ale może ktoś ma jakiś pomysł na wspólne przedsięwzięcie, projekt, warsztaty, etc. To by wypaliło, bo grupa tworzy power, entuzjazm kiedy robi coś wspólnie.
Mam propozycję, aby każdy napisał co robi, w czym jest dobry, co może zaproponować innym.
Mam na imię Bolek, zajmuję się origami, pisaniem wierszy, opowiadań, bajek, artykułów, esejów, etc. Poza tym znam się na ogrodnictwie, robimy teraz z grupą ogród społeczny w Krzemionkach, będą praktyczne zajęcia od wiosny.
Mam materiały dotyczące takich sztuk jak plecenie węzłów ozdobnych z linek i sznurków, biżuterii różnego rodzaju, wikliny z papieru, teatru cieni (za pomocą układu rąk),znalazło by się coś tam jeszcze.
Możliwości są niegraniczone, tylko brakuje czasu i pieniędzy czasem;)

#4 2016-03-01 21:26:41

Łukasz1991
Użytkownik
Windows 8.1Firefox 40.0

hej:) kto jeszcze sie odezwie?
kto tu jeszcze jest?

#5 2016-03-02 01:12:58

Patria
Administrator
Windows 7Firefox 44.0

Bolek, zgadzam się - takie relacje są w pewnym sensie nienaturalne i mogą w pewnym momencie umrzeć. Myślę jednak, że jeśli nie kończy się na znajomości internetowej, a wychodzi jakoś dalej to jest większa szansa na powodzenie. Wspólne przedsięwzięcie to dobry pomysł, tylko czy w naszym wypadku jest możliwe? Chodzi mi o to, że możemy być ludźmi o zróżnicowanych umiejętnościach, nawet jeśli łączyłyby nas wspólne pasje. Niekoniecznie ktoś tu może mieć np. zdolności manualne. Trzeba będzie to dobrze przemyśleć, jak zbiorą się wszyscy. Wrzucę też jeszcze jedno ogłoszenie na gumtree i podam chętnym adres do tego forum.

Łukasz, Pewnie jeszcze nie wszyscy odebrali wiadomość [dblpt])

#6 2016-03-02 11:57:31

Homo Artisticus
Użytkownik
Windows 7Chrome 48.0.2564.116

Patria - akurat piszę pracę o grupach ludzkich i ważną rzeczą jest nich jednorodność. W naszych warunkach to trudne do osiągnięcia, zwłaszcza wsród dusz artystycznych, które są przeważnie indywidualistami, nieprzystosowanymi społecznie.
Dlatego na pewnym etapie wchodzenia w twórczość człowiek sobie to jakoś układa - tworzy w samotności, wychodzi do ludzi żeby się spotkać, może prowadzić życie rodzinne, ale nie wybrażam sobie np. Mrożka jako zwierzę społeczne. Jak mieszkał w Krakowie, to wiadomo było tylko tyle, że od czasu do czasu wychodził na miasto, żeby napić się kawy.
Potrzebę wspólnoty artystycznej miałem kiedyś silną, ale mi już przeszło, jedynie spotykam się raz w miesiącu na warsztatach literackich żeby mieć poczucie rzeczywistości tego co tworzę.
Szuka się raczej innych twórców, żeby wymienić doświadczenie. W ten sposób wszedłem w relacje z paroma znaczącycmi osobowościami i to naprawdę ukierunkowuje, daje kopa do rozwoju, ale rozwoju w samotności tworzenia.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot